Sinopsis Tentang Dhia (Akasia) lakonan Ady Putra & Nora Danish

Tak lama lagi berakhir lah cerita Sofiyya dan muncul le drama baru dalam slot Akasia Tentang Dhia.

TETAPI drama Tentang Dhia ni lain dari novel tu.

Para pelakon dalam drama Tentang Dhia (26 episod) ni ialah Ady Putra, Nora Danish, Tasha Shila, Ako Mustapha, Izreen Asminda dan ramai lagi. Akan ditayangkan pada 9 November jam 7 malam di tv3.
Sinopsis cerita Tentang Dhia:


Bermula kisah sedih cinta tiga segi antara Dhia lakonan Nora Danish dan dua orang lelaki yang sangat dicintainya, Raffi (lakonan Irfan Roslan) dan Azmi (lakonan Ako Mustapha). Dhia dicemburui oleh Melly (Izreen Azminda) kerana Dhia menjadi rebutan dua lelaki tersebut.


Dhia seorang gadis kampung yang disukai ramai kerana perwatakan yang ayu, lembut dan cantik. Dhia sudah lama jatuh hati kepada Azmi lakonan Ako seorang  anak kepada Imam di kampung dan bekerja sebagai kerani biasa saja. Manakala Raffi seorang pemuda yang berasal dari keluarga kaya dan berkelulusan dari luar negara menjadi teman rapat Dhia.


Dhia bakal melangsungkan pertunangan dengan Azmi, Raffi sedih , namun tetap redha dengan keputusan Dhia walaupun dia masih mencintai Dhia.


Kisah sedih Dhia bermula apabila Melly cuba memerangkap Raffi  dengan memaksa Raffi menidurinya dalam keadaan mabuk. Melly mengandung tapi Raffi tidak mahu bertanggugjawab. Melly cuba pulak memerangkap Azmi dan akhirnya mereka ditangkap khalwat.


Dhia terkejut dan kecewa amat sangat apabila mengetahui tentang hal itu, lebih lebih lagi majlis pertunangan sudah hampir. Dhia yang jujur dan baik hati sanggup memaafkan Azmi dan mereka bertunang juga akhirnya. Melly tak mengaku kalah dia menyerang Azmi semasa majlis pertunangan dan mahu Azmi bertanggungjawab. Melly berjaya disatukan dengan Azmi tanpa kerelaan Dhia.


Dalam keadaan masih sedih mengenangkan nasibnya ,Dhia didatangi pula Zikir (lakonan Ady Putra) dalam hidupnya. Zikir seorang arkitek dari Kuala Lumpur.


Perkenalan Zikir dengan Dhia bermula apabila Zikir berkunjung ke kampung Dhia kerana Zikir menziarahi pengebumian  kawan baiknya. Di situlah Zikir jatuh cinta pandang pertama dengan Dhia. Zikir sebenarnya digilai oleh Rose (lakonan Tasha Shila).


Selepas Dhia kehilangan Azmi dapatkah Zikir merebut hati dan cinta Dhia, adakah cinta Dhia dan Zikir akan terhalang lagi dengan kehadiran Rose pulak? Ok sama sama nantikan drama Akasia Tentang Dhia , 26 episod di TV3 jam 7 malam.

======================================================================

Tengok romo kat tv3 patutla ada Ako duk nangis2 ye, Izreen Azminda bawa watak jahat pulak, kehadiran Tasha Shila mesti untuk merebut cinta Zikir dan Dhia heheh…berliku liku dan penuh dugaan betul Dhia, kena bawa watak gadis malang yang selalu kecewa dalam cinta aduhai.. Izreen dan Nora Danish


   

 

 


Tetapi apa kesudahan nya?????
Apakah anda terpikir pada Akhir cerita ini ????


Designed By Asal Pelik