Top 5 Artis Korea Tercantik

Tidak ada yang meragukan lagi bahawa drama, filem dan muzik korea semakin popular sejak kebelakangan ini. Salah satu sebab kenapa ianya popular adalah kecantikan serta kemachoan artis-artis korea. Ada beberapa artis perempuan korea yang menjadi tarikan dalam dunia flm korea. ‘

Antaranya yang admin kaji dalam google, yahoo adalah seperti dibawah. Jom kita lihat lima artis korea tercantik

Kim Tae Hee
Kim Tae Hee (Lo Sai Hung/AP) Si cantik Kim Tae Hee mungkin adalah aktris Korea tercantik di generasinya. Mempamerkan "wajah malaikat" yang alami, Kim Tae Hee memang salah satu wanita yang mungkin dibenci wanita lain.
Tidak hanya seorang artis berbakat dan memiliki beberapa drama Korea yang berjaya seperti “Stairway to Heaven”, “Iris” dan “My Princess”, Kim Tae Hee juga adalah artis yang cemerlang di bidang Fashion Design dari Seoul National University.
Drama terakhir Kim Tae Hee adalah serial japan “Boku Star no 99 Nichi”. Dia melakonkan watak gadis Korea yang jatuh cinta dengan pemuda  dari Jepun .


Song Hye Gyo
Song Hye Gyo (Sports Korea) Song Hye Gyo terkenal di Filipina karana pernah berlakon di drama Korea popular “Full House” dan “Autumn in My Heart” atau “Endless Love”.
Dari gambarnya sahaja, kecantikannya sudah terbukti. Song Hye Gyo menduduki posisi kelima daftar Independent Critics untuk World’s Most Beautiful Faces.
Terkenal dengan kulit putih mulus, Song Hye Gyo adalah model kosmetik Korea, Laneige. .
Song Hye Gyo akan muncul di film “The Grandmasters” bersama Tony Leung dan Ziyi Zhang.Lee Da Hae
Lee Da Hae (Chung Sung-Jun/Getty Images) Lee Da Hae adalah artis Korea paling seksi setakath ini. Artis ini sudah aktif di dunia hiburan Korea sejak 2002. Dia terkenal dari drama “Green Rose” dan “East of Eden.”
Lee Da Hae, telah berhenti dari kerjayanya sebagai artis pada 2008 setelah meninggalkan “East of Eden” karana masalah kesihatan. ‘
Pada 2011, dia kembali membintangi drama bersama Mickey Yoochun dari JYJ dalam serial “Goodbye Miss Ripley.”

Ha Ji Won
Ha Ji Won (Chung Sung-Jun/Getty Images) Wajah Ha Ji Won mungkin tidak sesuaidengan standard kecantikan pada umumnya.Tapi, pesonanya datang dari kesederhanaan dan gayanya yang sedikit tomboy.
Bukan hanya wajah cantik, Ha Ji Won juga salah satu pelakon top Korea kerana bakatnya.
Dia boleh bermain semua genre filem dari komedi, romantik, action, dan horor.
Ha Ji Won terkenal pada dramanya "Secret Garden," "Hwang Jini," dan"Memories of Bali." Projek terbarunya adalah filem action "Sector 7." Memang, Ha JiWon punya aura yang membuat dia menjadi pusat perhatian.


Han Ga In
Han Ga In (Sports Korea) Han Ga In memiliki salah satu wajah yang paling manis diantara artis Korea yang lain.
Dia mula terkenal di Korea sejak memegang watak Lee Mi Ok di drama "Super Rookie" bersama Eric Mun dari Sinhwa. Berkahwin dengan YunJung Hoon ("East of Eden"),
Han Gan In akhir-akhir ini sedang cuti dari dunia hiburanKorea dan fokus kepada projek CF (commercial film).
Han Gan In turut berlakon didrama Korea "The Moon that Embrace the Sun" pada 2012.

Ada yang lebih cantik dari ini ?


Designed By Asal Pelik