Beckham jual ‘istana’

KELUARGA Beckham lebih senang di Los Angeles.
KELUARGA Beckham lebih senang di Los Angeles. 
 
RUMAH agam di Hertfordshire mempunyai laman sebesar 22 ekar di beli pada 1999
RUMAH agam di Hertfordshire mempunyai laman sebesar 22 ekar di beli pada 1999 
 
LONDON: Mereka menjadikan Los Angeles kediaman mereka sejak lima tahun lalu.
Dan kini, keluarga Beckham membuat keputusan untuk terus menetap di sana dan mahu menjual rumah mereka di Britain yang lebih dikenali sebagai Beckingham Palace.
Menurut penialaian oleh ejen hartanah, rumah agam milik David dan Victoria itu di Hertfordshire, kini berharga kira-kira 18 juta pound (RM88 juta).

Mereka juga membuat keputusan untuk menjual rumah mereka di Perancis yang berharga RM12.2 juta yang akan memutuskan pertalian mereka dengan Eropah.


Pasangan itu yang bernilai RM781 juta, sukakan rumah itu kerana ia menyimpan banyak kenangan indah, tetapi menganggap ia membazir kerana mereka jarang menetap di situ.

Dalam wawancara dengan majalah Vogue tidak lama dulu, Victoria berkata sekiranya dia ke London, dia lebih suka tinggal di Hotel Savoy kerana dia terpaksa menghabiskan masa empat jam pergi dan balik pejabat dari rumahnya.

Sumber berkata, mereka merasakan membazir membiarkan rumah indah itu dibiarkan kosong bulan demi bulan.

Beckham baru-baru ini ditawarkan bermain dengan kelab bola sepak Paris, Saint Germain tetapi kerana tidak mahu berpindah lagi, dia menolak dengan memberi alasan ‘keluarga.’

Sumber itu berkata, “Mereka tidak perlukan wang tetapi kedua-dua rumah itu tidak digunakan lagi dan dalam keadaan ekonomi sekarang, adalah tidak masuk akal untuk membazir wang begitu saja.”

“Keluarga mereka telah menjadikan LA sebagai rumah dan anak mereka pun gembira di sana.”

Pasangan itu membeli Beckingham Palace yang mempunyai laman sebesar 22 ekar pada 1999, tidak lama selepas berkahwin.

Mereka membelanjakan RM88 juta untuk mengubahsuai rumah agam itu termasuk membina antara lain kolam renang dan gimnasium.

Mereka turut membeli sebuah rumah dengan lapan bilik tidur di Perancis pada 2003 tetapi jarang meluangkan masa di rumah itu.

Keluarga Beckham berpindah ke LA pada 2003, supaya David boleh bermain untuk kelab LA Galaxy.

Mereka terus menjadikan LA sebagai rumah mereka dan anak-anak lelaki mereka, Brooklyn, Romeo dan Cruz bersekolah di sana.

Ketika di Amerika Syarikat, mereka telah dikurnia seorang anak perempuan, Harper.

David, 36, pernah berkata, dia tidak mahu berpindah kerana anak-anaknya gembira di LA. - Daily Mail

Sumber


Designed By Asal Pelik